Visie

Ik breng verwondering met licht.

Architecten kiezen mij omdat ik hun architectuur onderstreep. Met licht geef ik diepte, dynamiek en ritmiek aan de architectuur waardoor je de ruimte opnieuw gaat ontdekken. Ik breng balans tussen licht en donker en doe ook suggesties om het licht te integreren in het architectuurontwerp zelf.

Voor ik een lichtplan ontwerp, onderzoek ik de betekenis, het karakter, de context of historie van het gebouw, de ruimte of de omgeving. De interessantste projecten zijn gebouwen met een verborgen karakter. Ik accentueer de eigenheid hiervan of breng met licht een aanvullende identiteit. 

Ik wek ruimte tot leven, haalt het ultieme eruit. Door focus te brengen: ik geef aan waar de aandacht heen kan gaan. Wat is de essentie en wat is bijzaak? Ik zorg voor subtiele verrassing. Hier gebeurt iets.

Er zit een bevlogenheid in mij die ik ook aan mijn klanten probeer door te geven. Ik bied ze iets unieks, heel persoonlijk afgestemd op hoe zij willen werken, wonen, leven. Met een hoge mate van eigenheid. Als criterium heb ik: de ruimtes die ik ontwerp, daar voel ik me prettig. Ruimtes waar je wilt zijn.

Er is geen mooier en levendiger licht dan natuurlijk licht. De verrassing die erin zit, zoals zonlicht door een bladerdak, probeer ik te integreren in mijn projecten. Licht in film is ook een bron van inspiratie voor mij: de magie, de puurheid, de onverwachte verrassing. Mijn stijl is nooit ‘in your face’, maar altijd subtiel verrassend, elegant, geraffineerd.

Lampen interesseren me nauwelijks, het gaat me om de verwondering die ze je kunnen brengen.