Gemeentekantoor A’dam

Een lichtplan voor kantoor-verlichting biedt meer dan een technisch kloppende optelsom. Het geeft een menselijke invalshoek, beïnvloedt de emotie en brengt sfeer. Contrast en variatie in lichtkleur geven dit 1500m2 grote kantoor van gemeente Amsterdam zowel een functionele als huiselijke sfeer. Om de ruimte een minder zakelijke uitstraling te geven is gekozen voor algemene verlichting met iets warmere lichtkleur en betere kleurweergave dan gebruikelijk in kantoren. Door koele kleuren/materialen en warm hout verschillend uit te lichten, ontstaat een mooie spanning en tevens balans. Het ruw betonnen plafond van een voormalige archiefruimte wordt industrieel uitgelicht en houten panelen krijgt een warme ‘wash’. Bestaande hang- en burolampen zijn waar mogelijk opnieuw gebruikt. Het energieverbruik wordt beperkt met dimbare energiezuinige led armaturen en aanwezigheidssensoren op alle kantoorverlichting. Interieurontwerp: Stelt Design/Studio Wij.

Municipal office, Amsterdam

Good lighting is not just about Lux levels because that’s not the right way to design spaces for people. Contrast and variation in light color give this 1500m2 office both a functional and homely atmosphere. To let the space look less businesslike, we chose general lighting with a slightly warmer light colour and better colour rendering than usual in offices. Different lighting treatment to cool colours/materials and warm wood gives a nice juxtaposition and balance. The rough concrete ceiling of a former archive room is industrially highlighted and wooden panels are given a warm wash. Existing pendant and desk lamps have been reused where possible. Energy consumption is reduced with dimmable energy-efficient LED fixtures and presence sensors on all lighting. Interior design: Stelt Design/Studio Wij.

Scroll Up